Det har blivit kallare, snart kommer nog vintern, vissa dagar försvinner inte morgonfrosten, hoppas den gör det idag, för jag skulle ju plantera lite ljung ute på bron i roskrukan, har dragit på det eftersom rosorna varit så fina å blir det inte några plusgrader är nog jorden rätt så hård! Ja vi får se hur det går med den saken!!


Igår hade vi middagsfrämmande av Lars, Annika och hennes flickvän, det var riktigt trevligt. Vi bjöd på kött, potatisgratäng, pumpagratäng och västerbottensostglass, så himla god glass, lovar er!
Receptet är:
Västerbottensostglass
100 g västerbottenost, riven
3 st äggulor
1 dl socker (skippas med lchf, eller tillsätt lite sötningsmedel istället)
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 st äggvitor
Riv osten grovt.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden och vitorna var för sig, blanda sedan ihop allt försiktigt.
Frys i en vid form, ca 25 cm i diameter, 3-4 timmar.
Ta fram formen 20 minuter före servering.
Servera med hjortron eller åkerbär.
Idag blir det en Umeåresa till flyget, imorgonkväll blir det Umeå med klassen, det är ett evigt rännande dit!
Hoppas ni haft en bra helg!
Det har blivit kallare, snart kommer nog vintern, vissa dagar försvinner inte morgonfrosten, hoppas den gör det idag, för jag skulle ju plantera lite ljung ute på bron i roskrukan, har dragit på det eftersom rosorna varit så fina å blir det inte några plusgrader är nog jorden rätt så hård! Ja vi får se hur det går med den saken!!


Igår hade vi middagsfrämmande av Lars, Annika och hennes flickvän, det var riktigt trevligt. Vi bjöd på kött, potatisgratäng, pumpagratäng och västerbottensostglass, så himla god glass, lovar er!
Receptet är:
Västerbottensostglass
100 g västerbottenost, riven
3 st äggulor
1 dl socker (skippas med lchf, eller tillsätt lite sötningsmedel istället)
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 st äggvitor
Riv osten grovt.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden och vitorna var för sig, blanda sedan ihop allt försiktigt.
Frys i en vid form, ca 25 cm i diameter, 3-4 timmar.
Ta fram formen 20 minuter före servering.
Servera med hjortron eller åkerbär.
Idag blir det en Umeåresa till flyget, imorgonkväll blir det Umeå med klassen, det är ett evigt rännande dit!
Hoppas ni haft en bra helg!